MEGHÍVÓ
A EOQ MNB Informatikai Szakbizottsága, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Számítástechnikai Szakosztálya, az (ISC)2 Hungary Chapter és az ISACA Magyar Fejezete közös rendezvényére

Hely:

Az Óbudai Egyetem, Neumann Informatikai Kar,
III. ker., Óbuda, Bécsi út 96/b., F02 előadóterem

Időpont:

2017. március 20. hétfő, 17.15 óra

Mit csinál az Enterprise Architect és ez miért hasznos a minőségbiztosítási audit szempontjából?
előadó: Virágh Tamás
elnök, AEA Magyar Tagozat, TOGAF Certified

Az Enterprise Architect (EA) módszerek legfőbb előnye a jobb tervezés, az üzleti hatással bíró problémák korábbi láthatósága és a megoldások jobb kialakítása, ami azok bevezetése után hoz lényeges eredményeket. Az EA használatával a kockázatok csökkentése és konkrét előnyök megszerzése a legfontosabb: jobban menedzselhető, jövőálló szervezet/rendszer kialakítása, amelynek módosítása, fejlesztése rövidebb idő alatt, gazdaságosabban elvégezhető. Ennek alapját többek között a módszeres tervezés, az elérhető referencia architektúrák hasznosítása, a legjobb gyakorlatok átvétele, az architekturális kontroll következetes alkalmazása biztosítja. Ehhez kidolgozott EA keretrendszer, részletes módszertan, bevált gyakorlatok állnak rendelkezésre.

Az architektúra tervezés jól szervezett, bevált gyakorlatokra épülő, átlátható folyamata jelentős segítség a minőségbiztosítás, későbbi auditok szempontjából, csakúgy, mint az implementációs tevékenységek tervszerű architekturális kontrollja.

Az előadás érinti a legfontosabb ide kapcsolódó Open Group szabványokat is: TOGAF (The Open Group Architecture Framework), ArchiMate (architektúra definíciós nyelv szabványa), IT4IT (az IT, mint üzleti egység referencia architektúrája).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dr. Szenes Katalin
az EOQ Szakbizottság, az (ISC)2 Hungary Chapter és a HTE Szakosztály elnöke
szenes.katalin@nik.uni-obuda.hu

Vissza az EOQ MNB honlapjára