Élelmiszervizsgálati Közlemények
|
1993. évi XXXIX. kötet tartalomjegyzéke |
(kötet) oldal |
|
Barabás Béla: Tapasztalatok búza nedvesség- és fehérjetartalmának NIR módszerrel végzett méréséről |
(4) 281 |
|
Biacs Péter és Erdész Sándor: Minőségi Hét Magyarországon |
(1) 59 |
|
Csapó János és Stefan Einarson: Élelmiszerek és takarmányok D-aminosav tartalma I. Az aminosav enantiomerek szétválasztása és meghatározása fordított fázisú folyadékkromatográfiával |
(4) 290 |
|
Gajzágó Ildikó és Balázsy Andrea: Összehasonlító vizsgálatok a LECO FP-428 gyors fehérjemeghatározóval és a Kjeldahl módszerrel |
(4) 303 |
|
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története IV |
(1) 13 |
|
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története V |
(1) 45 |
|
Hajós Gyöngyi: Elektroforézis és alkalmazása az élelmiszerfehérjék elválasztásában |
(1) 6 |
|
Harkay Tamásné és Csomárné Bognár Kerka: Tájékoztató a CEN/TC 275. "Élelmiszervizsgálatok horizontális vonatkozásai" Műszaki Bizottság tevékenységéről |
(3) 225 |
|
Ifj. Biacs Péter és Tóth Árpád: Paprikaőrlemények szártartalom mérése fotoakusztikai spektroszkópiával |
(1) 39 |
|
Iszber, P., Heppler, Ch., Hodel, Ch., Lang, H. R., Mauser, R., Reust, J. B., Seltner, H. D.: Módszerek nyomelemek meghatározásához |
(3) 187 |
|
Kovács Erzsébet: Főtt tészták állományi pontszámának meghatározása műszeres méréssel |
(2) 115 |
|
Kovács Erzsébet: Emulgeátorok sikérszerkezet módosító hatásának vizsgálata valorigráfos módszerrel |
(1) 26 |
|
Lásztity Radomir: A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszereknél |
(4) 273 |
|
Molnár Jeannette és Sárdy Miklós: Az oxidált LDL mérési módszereinek összehasonlító vizsgálata |
(1) 31 |
|
Molnár Pál: Beszámoló a Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXVIII. kötetéről |
(1) 3 |
|
Molnár Pál: Beszámoló a Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Bizottság XVIII. üléséről |
(1) 55 |
|
Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön IV. Élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályozása az Egyesült Királyságban |
(3) 220 |
|
Molnár Pál: Beszámoló a FECS Élelmiszerkémiai Munkacsoport Közép-Európai Kapcsolatok Albizottságának 1993. évi tevékenységéről |
(3) 227 |
|
Molnár Pál és Pallóné Kisérdi Imola: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése V. A fogyasztói preferencia és averzió dinamikája |
(4) 278 |
|
Molnár Pál: Az EOQ VI. Nemzetközi Élelmiszer Minőségügyi Konferenciája |
(4) 314 |
|
Nagy Enikő és Jobst Kázmér: Italaink alumínium tartalmáról |
(3) 202 |
|
Salamon Aurél és Katona László: Az élelmiszerek minőségalakulása 1992-ben a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján |
(2) 93 |
|
Sebestyén Róbert: A környezeti radioaktív szennyezettség alakulása Győr-Moson-Sopron megyében 1981-1990 között |
(2) 122 |
|
Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában X., Gamma-aktivációs analízis |
(4) 309 |
|
Tanács Lajos, Gerő László és Kovács Krisztina: Műtrágyázás hatása őszi búzafajták terméshozamára, sütőipari és egyes beltartalmi tulajdonságaira |
(3) 214 |
|
Várkonyi Gábor: Beszámoló az EOQ MNB Élelmiszer Szakbizottság márciusi rendezvényeiről |
(2) 143 |
|
Módszerismertető: Válogatott példák a HPLC biotechnológiai alkalmazásáról |
(4) 332 |
|
ISO Szabványok jegyzéke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén |
(3) 238 |
|
A magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története |
(ksz) 3 |
|
Az állomások létrejöttének szükségessége |
(ksz) 3 |
|
A hatósági élelmiszer-ellenőrzés 1894-ig |
(ksz) 5 |
|
Vegykísérleti és vegyvizsgáló állomások (1894-1945) |
(ksz) 6 |
|
Vegykísérleti és vegyvizsgáló állomások (1945-1949) |
(ksz) 15 |
|
Megyei (városi) minőségvizsgáló intézetek (1950-1969) |
(ksz) 16 |
|
Megyei (fővárosi) élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézetek (1970-1982) |
(ksz) 22 |
|
Megyei (fővárosi) állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző állomások (1983-) |
(ksz) 31 |
|
Arcképek a magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés történetéhez (1970-1993) |
(ksz) 39 |
|
Képjegyzék a magyarországi hatósági élelmiszer-ellenőrzés történetéhez |
(ksz) 71 |
|
1992. évi tartalomjegyzék |
(1) 88 |
|
A KÉKI - Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei |
(1) 61 |
|
Hazai lapszemle |
(1) 80 |
|
Külföldi lapszemle |
(1) 84 |
|
Rendezvénynaptár |
(1) 87 |
ksz - Különszám
Vissza az Élemiszervizsgálati Közlemények honlapjára